Femy Wanders-Mulder

 Foto Femy 20140805

Femy Wanders-Mulder is Klinisch Psycholoog & Psychotherapeut en werkt voornamelijk vanuit de  geïntegreerde cognitieve gedragstherapie. Femy is eigenaar van de praktijk Perspectief.

Sinds 20 jaar is Femy werkzaam binnen de Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Ze werkt zowel op een polikliniek als in meerdere klinieken binnen dezelfde setting. Vanaf 2014 heeft ze haar eigen praktijk gestart voor geïntegreerde cognitieve gedragstherapie en EMDR.

Haar ervaring is vooral met kinderen en jongeren met ontwikkelingsproblematiek (autisme, ADHD), stemmingsstoornissen en trauma. De laatste jaren heeft ze ook veel met volwassenen gewerkt.

Na haar afstuderen als orthopedagoog heeft ze verschillende postdoctorale opleidingen gevolgd. Dit heeft geleid tot de volgende registraties:

  • Klinische psycholoog (BIG, registratienummer 29050047316)
  • Psychotherapeut (BIG, registratienummer 49050047325)
  • EMDR-therapeut (practitioner VEN)
  • Supervisor VKJP (vereniging voor kinder- en jeugdpsychotherapeut)
  • Mindfulness trainer

Tevens is ze lid van de NVO (Nederlandse Vereniging van Orthopedagogen), NIP (Nederlands Instituut Psychologen), VKJP (Vereniging voor kinder- en jeugdtherapeuten) en de VEN (EMDR vereniging).

 

Naast het klinische werk geeft ze onderwijs binnen postdoctorale opleidingen en verzorgt ze supervisie.

 

Daarnaast is ze mede auteur van diverse artikelen.DSC_4373 bijgewerkt

Publicaties:

Hoofdstuk in het theorie boek EMDR (in afwachting van publicatie): Van drakenhol naar koninkrijk. Een behandeling van kinderen met ernstige gedragsproblemen en hun ouders in een klinische setting.

Vertaling naar het Nederlands van het boek: Greenwald, R. (2009) – Treating problem behaviors A Trauma-Informed Approach. Routledge, New York
Naar: Greenwald ,R. (2013) – Behandeling van gedragsproblemen: Een trauma georiënteerde benadering, LannoCampus,Houten